Eric Mengers

Eric Mengers

Re-integratiecoach

Passie en drijfveer in mijn werk zijn vooral om ‘het bijzondere’ in ieder mens te ontdekken en te zien. Met mijn ruime ervaring binnen de orthopedagogiek en de re-integratie heb ik geleerd dat dit niets te maken heeft met opleiding of niveau, maar dat iedereen bijzonder is en meetelt.

Ervaring

Oorspronkelijk heb ik na mijn Hbo-opleiding psychodiagnostiek werkervaring in Enschede opgedaan in het werken met kinderen met leer- en ontwikkelproblematiek. Na enkele jaren ben ik vervolgens overgestapt naar de doelgroep volwassenen. Daar heb ik bij een particuliere opleidings- en trainingsorganisatie in Doetinchem assessments verricht en de begeleiding en coaching op me genomen in het kader van iro- en re-integratietrajecten. De laatste paar jaar heb ik gewerkt op het loopbaanplein van het Graafschap College in Doetinchem, waar ik werkte als re-integratiecoach. Hier verzorgde ik het ‘school-ex programma’, waarin studenten met of zonder diploma werden begeleid in de overgang van school naar werk. De laatste paar jaar kwam hierbij steeds meer het accent te liggen op de tijdige signalering en begeleiding van de ‘kwetsbare’ studenten. Momenteel voer ik als zelfstandig re-integratiecoach opdrachten uit op het gebied van re-integratie.

Specialisme

Naast de kennis en ervaring die ik heb met de leer- en ontwikkelingsproblematiek, de persoonsevaluatiemethoden en de coaching en advisering, ben ik vooral een bevlogen coach en verbinder. Momenteel begeleid en coach ik mensen vanuit ziektewettrajecten, tweede spoor in het vinden en oppakken van nieuwe mogelijkheden. Inmiddels heb ik de nodige kennis en ervaring opgedaan met de participatiewet, heb ik jobcoachings trajecten verzorgd en heb voor veel van mijn cliënten de netwerkacties en de jobhunting verzorgd. Ook voor Click re-integratie zet ik graag mijn netwerk weer in om samen onze doelen te realiseren.

Regio: Gelderland