Kun je werken, maar lukte dat tijdelijk niet? Wil je graag weer aan de slag, maar heb je daarbij wel wat ondersteuning nodig? Met de re-integratiedienst ‘Werkfit maken’ helpen we je om weer werkfit te worden. Met een Werkfit traject kun je weer concrete stappen naar de arbeidsmarkt gaan zetten.

werkfit makenWerkfit maken is een re-integratiedienst voor mensen met arbeidsvermogen die een arbeidsongeschiktheidsuitkering (WGA, WAO, Wajong of WAZ) of een Ziektewetuitkering van UWV krijgen. De dienst is erop gericht om jou (weer) fit te maken voor werk.

Welke hulp krijg ik bij Werkfit maken?
Met Werkfit maken werk je aan het versterken van je werknemersvaardigheden. Denk hierbij aan het verbeteren van je persoonlijke effectiviteit en aan het verkennen van de arbeidsmarkt. Je kunt gebruikmaken van verschillende middelen die jou hierbij ondersteunen zoals een beroepskeuzetest, training of persoonlijke begeleiding. Ook het werken op een werkervaringsplaats of bijvoorbeeld het volgen van assertiviteitstraining of een snuffelstage kan onderdeel zijn van Werkfit maken. Het uiteindelijke doel is altijd om jou klaar te maken voor het vinden van een betaalde baan.

Onze coaches
De coaches van Click Re-integratie kijken verder dan de te integreren persoon, betrekken het netwerk, kennen de sociale kaart en kijken naar de thuissituatie. Onze coaches kennen de omgeving en werkgevers. Een van de mogelijkheden is om je met een werkervaringsplek te trainen naar Werkfit.

Wij werken volgens de theorie van Maslov. Als je goede balans hebt in werk, wonen en welzijn, heb je meer kans van slagen om een duurzame werkplek te vinden.

Maatwerk
Hoe vaak je tijdens het traject contact hebt met je coach hangt af van je wensen en de afspraken die je samen maakt. Dit kan betekenen dat er in de eerste drie maanden van het traject meer persoonlijke gesprekken zijn en dat je daarna bijvoorbeeld meer telefonisch contact hebt. Maar dit verschilt per situatie. Het is echt maatwerk.