Heb je een Ziektewet-, Arbeidsongeschiktheid- of Wajong-uitkering (of recent gehad) en ben je klaar om aan de slag te gaan? Maar kun je daarbij nog wel intensieve ondersteuning gebruiken? Wil je graag gebruik maken van een werkgeversnetwerk als kruiwagen bij het vinden van een nieuwe baan? Een Naar werk traject bij Click Re-integratie helpt je bij het vinden van een nieuwe baan of bij het starten als zelfstandig ondernemer.

Naar werk

Jigsaw puzzle pieces with reflection

Bij Naar werk maak je afspraken over het aantal uren dat je gaat werken. Je bent dan Werkfit en gaat voor een betaalde baan. Je kunt ook beginnen met Naar werk zonder dat je mee hebt gedaan aan het traject Werkfit maken.

Doel
Het doel van deze dienst is om iemand die werk kan hervatten, te plaatsen in een betaalde baan. Daarnaast willen we jou ook helpen om aan het werk te blijven (helpen zoeken naar andere werkplek) of om een eigen bedrijf te starten.

Onze coaches kennen de omgeving en werkgevers. Coaches van Click Re-integratie kijken verder dan de te integreren persoon, betrekken het netwerk, kennen de sociale kaart, kijken naar thuissituatie.

Wij werken volgens de theorie van Maslov. Als je goede balans hebt in wonen, werk en welzijn, heb je meer kans van slagen om een duurzame werkplek te vinden.

Persoonlijk en individueel

Een Naar werk traject bij Click Re-integratie is een persoonlijk en individueel maatwerktraject. Het traject kan bestaan uit één of meerdere activiteiten die zijn afgestemd op jouw wensen, capaciteiten en belastbaarheid. Samen bepalen we welke activiteiten we inzetten zodat we na afronding van het traject een succesvol resultaat hebben bereikt.

We starten het traject met een uitgebreid intakegesprek waarin we jouw situatie in kaart brengen. Samen bekijken we wat Click Re-integratie voor jou kan betekenen. Naar aanleiding van het intakegesprek stellen wij een re-integratieplan op dat we ter goedkeuring voorleggen aan het UWV. In het re-integratieplan staan de activiteiten die wij gaan inzetten om jou weer aan het werk te krijgen in een passende functie. De volgende activiteiten kunnen deel uitmaken van het traject:

Sollicitatietraining

We gaan op individuele basis werken aan het verbeteren (of verder ontwikkelen) van jouw sollicitatievaardigheden. Tijdens de training besteden we aandacht aan het vinden en analyseren van vacatures via diverse media, waaronder internet, vacature websites en social media. Ook leren wij jou hoe je (beter) kunt omgaan met netwerken en social media (zoals LinkedIn) en hoe je het beste werkgevers kunt benaderen. Ook trainen we je presentatievaardigheden en oefenen we met sollicitatiegesprekken. Na afronding van de training heb je een CV en (open) sollicitatie-/motivatiebrief die je zelf kunt gebruiken bij het solliciteren. Na de training ben je (beter) in staat om zelfstandig te solliciteren en kun je jezelf goed presenteren bij werkgevers.

Bemiddeling en jobhunting

Bij deze activiteit benaderen we werkgevers actief aan de hand van het zoekprofiel. Daarbij voeren we onder andere de volgende acties uit:

  • Click stelt je voor bij bedrijven uit ons uitgebreide regionale werkgeversnetwerk.
  • Click benadert potentiële werkgevers om te informeren naar mogelijke passende
  • Click stelt je voor bij werkgevers aan de hand van concrete vacatures.
  • Wij helpen je bij het plaatsen van jouw CV op diverse vacature websites.
  • Met (open) sollicitaties ga je ook zelfstandig werkgevers benaderen.

Natuurlijk krijg je daarbij ondersteuning van jouw consulent.