Het vinden van werk is niet altijd even gemakkelijk, zeker niet als je een Wajong- uitkering hebt. Waarschijnlijk heb je zelf al geprobeerd een baan te vinden en merkte je dat dit best lastig kan zijn. Afwijzingen zijn voor niemand leuk. Juist daarom zijn wij er om je zo goed mogelijk te helpen, zodat het ook een succes wordt.

wajongWe coachen, bereiden je voor op sollicitatiegesprekken en weten jou te plaatsen op een werkplek die goed bij jou past. En als je die plek hebt gevonden, blijven we je helpen als je dat wilt. Je kunt met al je vragen nog steeds bij je jobcoach terecht. Ook als je nu al een baan hebt, kunnen wij jouw jobcoach worden.

Heb je een arbeidsbeperking of ben je moeilijk lerend? Dan kom je in het doelgroepregister. Met gegevens uit dit register kan het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid controleren of dat werkgevers de afgesproken banen ook daadwerkelijk creëren. Het doel van de banenafspraak is namelijk om meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen.

Doelgroepregister of Wajong uitkering
Tot tweeënhalf jaar geleden mocht je een Wajong uitkering aanvragen als:

  • Je tussen de 18 en 25 jaar was en een arbeidsbeperking vanaf de geboorte had, of
  • Je een arbeidsbeperking had, ontstaan voor je 25e

Had je een Wajong uitkering? Dan kreeg je én ondersteuning op de werkvloer én een uitkering. Nu is bepaald dat wanneer je een arbeidsbeperking hebt, je in het doelgroepregister komt. Kun je echt niet meer werken, omdat je fysiek niet veel kunt en je concentratieboog niet langer is dan een half uur? Dan krijg je een Wajong uitkering.

Voordelen van het doelgroepregister
Wanneer je in het doelgroepregister staat, kom je in aanmerking voor een baan uit de banenafspraak. Het vergroot je kans op het krijgen van een baan. Als je solliciteert op een vacature die valt onder de banenafspraak, kijkt een werkgever altijd of je in het doelgroepregister staat en of je dus in aanmerking komt voor de vacature.

Ook voor een werkgever heeft dit veel voordelen. Word je aangenomen? Dan kan de werkgever gebruik maken van verschillende vergoedingen en praktische regelingen. Daarnaast krijgen werkgevers een vinkje als ze iemand uit het doelgroepregister aannemen, zodat er gekeken kan worden of ze aan de quotumwet voldoen. De quotumwet houdt in dat de werkgever per 25 medewerkers, één persoon in dienst moet hebben met een arbeidsbeperking.