Iedereen vindt het prettig om ergens bij te horen en gezien te worden, maar er zijn genoeg mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. Seats2meet in Utrecht is dé plek om te ontmoeten en te inspireren. Bij Seats2meet krijgen deelnemers de kans om te werken op een super toffe en inspirerende plek in de maatschappij.

Voor wie?
Seats2meet biedt werkplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo bieden zij een
fijne plek voor deelnemers met een verstandelijke of psychische beperking, statushouders en mensen met een WLZ-indicatie. De werkzaamheden zijn gefocust op het vergroten van de zelfredzaamheid en de zelfstandigheid van de deelnemer.

Werkzaamheden
Bij Seats2meet zullen de deelnemers ondersteunende werkzaamheden gaan verrichten. Samen gaan ze aan de slag met onder andere het bijvullen en schoonmaken van de koffiehoeken, het opruimen en klaarzetten van vergaderzalen en het opruimen en schoonmaken van de lunchruimte. De deelnemers leren hierdoor omgaan met bezoekers en hygiënisch werken. Ook wordt er aandacht besteed aan de uitstraling van de deelnemer zodat hij of zij er netjes en verzorgd uitziet. Aan het einde van een werkdag hebben de deelnemers een voldaan gevoel doordat ze een inspirerende en schone
omgeving hebben gecreëerd voor bezoekers.

Manier van werken
Bij het uitvoeren van de werkzaamheden werken we in kleine groepen van 6 tot 7 deelnemers.
De deelnemers worden tijdens het werk begeleid door een (job-)coach of werkbegeleider van Click
Re-integratie, ook als er een vakkracht werkzaam is.
Zo is er veel aandacht en kunnen de deelnemers zich goed ontwikkelen. De coach zorgt er onder meer
voor dat tijdens de vele diverse werkzaamheden het overzicht wordt behouden. Click Re-integratie
kan stabiele en ontwikkeltrajecten uitvoeren. Bij ontwikkeltrajecten zal de coach kijken wat er nodig is om iemand door te laten stromen naar regulier werk.

Onze begeleiding
De begeleider is opgeleid tot jobcoach of werkbegeleider en heeft ruime ervaring. De begeleider
kent de deelnemer en zal zo nodig meewerken, maar zal vooral ‘begeleiden met de handen op de rug’. De methodiek waarmee we werken is het ‘Eigen Initiatief Model’. Dit model stimuleert mensen om zelf na te denken hoe ze een taak starten. We bespreken tussentijds wat er goed gaat en wat anders kan. Na afloop van de taak evalueren we hoe het proces verlopen is. We houden alle vorderingen van de deelnemer bij in een cliëntvolgsysteem.