Wilt u loonkostensubsidie of loondispensatie aanvragen voor uw (aankomend) medewerker met een arbeidsbeperking? Dan kunt u bij ons terecht voor een zogenaamde loonwaardebepaling. Wij onderzoeken dan wat en hoeveel u deze werknemer moet betalen.

loonwaardeAls na de loonwaardebepaling blijkt dat u recht heeft op loondispensatie, dan mag u deze werknemer tijdelijk minder dan het wettelijk minimum loon betalen. Bij loonkostensubsidie betaalt u de werknemer in ieder geval het wettelijk minimum loon en ontvangt u als werkgever een bedrag aan loonkostensubsidie. Zo krijgt uw werknemer toch eerlijk betaald voor zijn werkzaamheden, maar maakt u niet teveel onkosten.

Hoe werkt loonwaardebepaling?
Bij een loonwaardebepaling heeft een arbeidsdeskundige een gesprek met u en uw medewerker (met een beperking) over de taken die uw medewerker uitvoert en de manier waarop hij of zij deze uitvoert.
De arbeidsdeskundige vergelijkt zijn of haar arbeidsprestaties met die van een collega zonder arbeidsbeperking op drie punten:
– Werktempo
– Kwaliteit
– Inzetbaarheid (functieaanpassingen, taak-aanpassingen en werkaanpassingen)

Het is belangrijk dat u als werkgever goed kunt omschrijven wat de hoofdtaken van uw werknemer zijn en dat u op een feitelijke (liefst met cijfers onderbouwd) wijze de arbeidsprestaties in beeld heeft en het geschetste vergelijk kunt maken. Wij ondersteunen u graag in dit proces. Wij werken altijd met de Dariuz methodiek.

Na afloop van het gesprek krijgt u van ons een overzicht. Zo weet u hoeveel subsidie of dispensatie u kunt krijgen voor deze werknemer.

Na de loonwaardebepaling
We kijken ook graag met u mee welke aanpassingen er nodig zijn om de werkprestaties van uw medewerker te verbeteren of te vergroten. Dat kan bijvoorbeeld door technische of organisatorische aanpassingen te doen. Of door het aanpassen van de werkplek, een specifieke training of door werkbegeleiding op de werkplek zelf door een van onze ervaren mensen. Zo weet u zeker dat uw medewerker ook prettig aan het werken is.

Wilt u meer weten? Bel of mail gerust!