Als een werkgever loonkostensubsidie of loondispensatie wil aanvragen voor een (aankomend) medewerker met een arbeidsbeperking, kan deze bij ons terecht voor een zogenaamde loonwaardebepaling. Wij onderzoeken dan wat en hoeveel hij deze werknemer moet betalen. Zo kan een werkgever met subsidies of dispensatie mensen aannemen zonder al te veel kosten of zorgen.

loonwaardeHoe werkt loonwaardebepaling?
Bij onze loonwaardebepaling heeft onze arbeidsdeskundige een gesprek met werkgever en medewerker (met een beperking) over de taken die de medewerker uitvoert en de manier waarop hij of zij deze uitvoert.
De arbeidsdeskundige vergelijkt zijn of haar arbeidsprestaties met die van een collega zonder arbeidsbeperking op drie punten:
– Werktempo
– Kwaliteit
– Inzetbaarheid (functieaanpassingen, taak-aanpassingen en werkaanpassingen)

Het is belangrijk dat de werkgever goed kan omschrijven wat de hoofdtaken van de werknemer zijn en dat hij op een feitelijke (liefst met cijfers onderbouwde) wijze de arbeidsprestaties in beeld heeft en het geschetste vergelijk kan maken. Wij ondersteunen graag in dit proces. Wij werken altijd met de Dariuz methodiek.

Na de loonwaardebepaling
We kijken ook graag met de werkgever mee welke aanpassingen er nodig zijn om de werkprestaties van de medewerker te verbeteren of te vergroten. Dat kan bijvoorbeeld door technische of organisatorische aanpassingen te doen. Of door het aanpassen van de werkplek, een specifieke training of door werkbegeleiding op de werkplek zelf door een van onze ervaren mensen.

Wilt u meer weten? Bel of mail gerust!