Iedereen vindt het prettig ergens bij te horen. Onderdeel te zijn van iets. Gezien te worden. Maar er zijn genoeg mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. De Koekfabriek is opgericht om juist deze mensen te voorzien van een plek in de maatschappij. Het werk bij de Koekfabriek is zinvol en uitdagend. De koek, een product om trots op te zijn!

De Koekfabriek Utrecht biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een volwaardige werkplek. Door het werken in de bakkerij hebben onze werknemers een leuke baan, staan ze midden in de maatschappij en bakken ze de allerlekkerste koekjes.

Arbeidsmatige activering
De bakkerij is een plaats voor arbeidsmatige activering, waarbij wij dan ook van de werknemers een bepaalde mate van zelfredzaamheid verwachten. De Koekfabriek levert haar koekjes aan diverse partijen, maar de koekjes zijn ook te koop bij de bakkerij. Hygiënisch werken is erg belangrijk. Naast het bakken van koekjes, doen onze werknemers daarom ook schoonmaakwerkzaamheden.

De werknemers krijgen professionele begeleiding van ervaren jobcoaches. We vinden het belangrijk dat de werknemers zich kunnen ontwikkelen en ontplooien op hun eigen manier. In de bakkerij ontdekken ze vaak onverwachte kwaliteiten bij zichzelf!