Lianne de Vos

Re-integratieconsulent en jobcoach

Opgegroeid op een boerderij is mij met de paplepel ingegeven, ‘hard werken, hard genieten’. Dat betekende als er gewerkt moest worden met het verzorgen van de dieren of het werk op het land, dan werd er gewerkt! Er werd niet gekeken naar welke dag is het, hoe laat is het? Nee, het weer en de weersomstandigheden waren leidend als het gaat om het werken op het land. Als het gaat om de dieren was het motto: jij krijgt ook iedere dag goed te eten, onze dieren ook. Jij hebt een schoon bed, onze dieren ook. Uiteindelijk ben ik in de horeca terecht gekomen. Ook daar is het motto: het maakt niet uit welke dag het is, hoe laat het is, of het een feestdag is: wij zijn er voor onze gasten om hen fijne vrije tijds momenten te laten beleven. Zowel op de boerderij als in de horeca was het vaak hollen of stilstaan en waren de momenten van rust, momenten van het grote genieten, zoals mijn vader altijd zei: dik verdiend!

Ervaring

Toen ik in de horeca werkte, wat ik jaren heb gedaan, begon het te kriebelen. Ik wilde wel meer doen met mijn leven. Dus naast dit werk ben ik in de thuiszorg gaan werken. Na een korte periode ben ik door een ongeval in een rolstoel beland, ziektewet, WAO. Dat vond ik niet het juiste eindpunt, zo tegen mijn 30e al thuis ‘mogen’ zitten. Ik heb toen hulp gevraagd bij het UWV en heb toen een re-integratietraject mogen doorlopen. Wat een doorbraak was dat!

Vanuit dat traject ben ik omgeschoold tot arbeidsbemiddelaar. Zo rond 2000 tot ongeveer 2003-2004 was de re-integratie booming. Maar net toen in mijn certificaat behaald had stortte die markt in. Ik heb toen diverse banen gehad veelal via het uitzendbureau. Deze rijke en brede ervaring komt mij nu van pas in mijn huidige werk. In 2008 werkte ik in de financiële detachering. In dat jaar is de financiële crisis ontstaan, als eerste binnen de financiële sector. Toen heb ik het besluit genomen om voor mezelf te beginnen als re-integratieconsulent.

Specialisme

Ik word voornamelijk ingezet voor mensen met autismespectrum ADD en ADHD en aanverwante stoornissen. Ik werk graag met mensen die werken in de ambachten- en maak sector, en logistiek en transport. Kortom, de praktische mensen. Ik ben zelf ook praktisch en pragmatisch.

Nog steeds is mijn motto, ongeacht welke dag of welk tijdstip (natuurlijk zijn er grenzen?) als mijn kandidaten mij nodig hebben, ben ik bereikbaar. Hard werken, hard genieten!