Hoeve Kromme Rijn is een oude boerderij aan de Kromme Rijn op de grens van Utrecht en Bunnik. Hier begeleiden we mensen die op en rondom de Hoeve allerlei (meest fysieke) werkzaamheden kunnen doen.

Hoeve Kromme RijnIn het voorste deel is de bovenverdieping omgebouwd tot vergaderruimte. Op de begane grond is een ruimte waar we allerlei andere activiteiten kunnen uitvoeren. Rondom de hoeve ligt veel grond. Er is ook een eigen ruime parkeerplaats. Verder zijn er paarden- en schapenweides. Achteraan op het perceel ligt een stuk bos. Vlakbij de hoeve is aan de doorgaande weg een bushalte. Hierdoor is de hoeve ook met openbaar vervoer goed bereikbaar. Een ideale plek waar je tot rust komt in het groen en met de dieren!

De werkzaamheden
Er is genoeg werk voorhanden dat een groep mensen kan doen. Werkzaamheden die je op de Hoeve kunt doen zijn onder andere:

  • ondersteuning bij de vergaderruimte
  • schoonmaakwerk
  • schoonhouden van het buitenterrein
  • onkruid wieden
  • dieren verzorgen en voederen
  • in- en ompak werkzaamheden

Arbeidsmatige dagbesteding en Activerende Arbeid inzetten
Op het project kunnen we mensen plaatsen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze moeten wel fysieke arbeid kunnen uitvoeren. Dit kunnen mensen zijn met een verstandelijke of psychische beperking, mensen met een burn-out die weer moeten re-integreren, statushouders, mensen met een WLZ-indicatie maar ook licht dementerende mensen.

Onze begeleiding
De begeleider is opgeleid tot jobcoach of werkbegeleider en heeft ruime ervaring. Zij/hij kent de doelgroep en zal zo nodig meewerken. Maar hij of zij zal vooral “begeleiden met de handen op de rug”. De methode waarmee we werken is het Eigen Initiatief Model. Dit model stimuleert mensen om zelf na te denken hoe ze een taak starten. Verder bespreken we tussentijds met hen wat er goed gaat en wat anders kan. Na afloop van de taak evalueren we hoe het proces verlopen is. De ideale groepsgrootte is 6 personen. Zo krijgt iedereen voldoende aandacht!

Genoeg te doen
Er is meer dan voldoende werk is en er zijn ook veel verschillende soorten werkzaamheden. Daarom zullen we eenvoudig kunnen opschalen naar meer dagen per week. Ook kunnen we door de verscheidenheid aan werkzaamheden veel doelgroepen bedienen en een re-integratie traject en dagbesteding op maat aanbieden. Voor de toekomst ligt er een plan om een kleine moestuin aan te leggen. Voor de doelgroep licht dementerend is buiten werken vaak een passende en prettige activiteit. In alle gevallen geldt dat we het werk aanpassen naar de mogelijkheden van de mensen.